Hjemmelavet drivhus

Så er det lykkes at få et nyt hjemmelavet drivhus med her på bloggen.
Håber det kan få dig igang med projektet - dette er lavet på 2 dage af en tømmer :-)


Matriale valg:

Jeg (Tømmer) har lavet mit drivhus af osb plader/tag krydsfiner fordi det var hvad jeg havde liggende, den skar jeg ud i strimler på 100 mm, men hvis jeg skulle have købt træ havde jeg nok bare valgt alm 19x100 mm brædder.


Jeg købte en armeret presenning på 6 x 10 meter og det er indtil videre det eneste udgift jeg har haft.
Der er brugt Vandfast krydsfiner og samlingerne er lavet af klik gulv der
er skåret til :-) rest materialer der fungere godt.

Der er blevet brugt en armeret plast presenning til overdækning, hviket ikke er optimalt da den ikke slipper så meget lys igennem - men den er dejlig tyk.Ventilationen er lavet øverst i bunden, så der kommer lidt træk igennem. Det virker lige lovlig underdimensioneret - men tiden må vise om det skal være større. Vinduet hjælper dog :-)
Her er der kommet en lodret bræt på for at stive konstruktionen af. Indtil vidre har det klaret sig med de påvirkninger af vind der har været.Her er hjemmelavet ophæng til tomterne

Ja det var så hvad jeg fik fat i denne gang - hvis dit projekt skal med her på bloggen så send det endeligt.

Kommentarer

 1. Wow så flink du er , dette ble jo kjempe bra.
  ,,jeg er imponert,,

  Ha en fin dag i hagen , Marit.

  SvarSlet
 2. Sådan et par stykker kunne jeg godt bruge, og jeg ved, at det sikkert klør i fingrene på mange nu for at få lavet sådan et. Det ser umiddelbart enkelt ud, men jeg kunne godt forestille mig, at vi var nogle, som kom til at bruge noget længere tid på det.

  Hvordan har du lavet tomat ophængene ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ophængende er lavet ved at tage et 40 mm jernrør som jeg spændte godt fast, rund om den har jeg "spundet" ca 2,50 m alm. galvaniseret hegnstråd til en fjeder. Den er så sat fast i toppen af drivhuset og så trukket ned til jorden og tomatplanten er så drejet ind i fjederen så den står i midten. Jeg håber det gav mening.

   Slet
 3. Det ser da helt fint ud, det er jo et praktisk drivhus, der kan flyttes rundt i køkkenhaven så man ikke dyrker i den samme jord hvert år. På den måde vil man også kunne undgå mange af de sygdomme der overvintre i drivhuset.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
 4. Ja det har du ret i, at det kan bruges som mobilt drivhus. Det kunne man godt bruge engang imellem - eller bare finde ud af hvor det står bedst i haven.

  SvarSlet
 5. Jeg så dit blog indlæg her og gik straks igår, og er ved at være ved enden men tænkte på hvordan du har sat presenningen fast til træet? Jeg tænkte en hæftepistol men ved ikke om det er holbart nok :)

  SvarSlet
 6. Super dejligt at det kan skabe noget - startede med at hæftet det og i stormen blev der lagt stor bælker på - som blev kastet tilbage i stormen. derfor skal du bruge klemme lister til at fastgøre den

  SvarSlet
 7. hvad nåede tempraturen op på med dette drivhus, jeg lavede nemlig selv et med dampspære men det kunne man slet ikke se igennem, men der var godt været til mine planter og gav et rigtig godt udbytte

  SvarSlet
 8. Hej,
  blev inspiret at dit drivhus, mit røg i stormen og jeg når ikke at bygget et "rigtigt" før næste år.
  Et spørgsmål: var du tilfreds med den armereder pressenning? Gav det nok lys til planterne.
  Med venlig hilsen
  Hervé

  SvarSlet
 9. Hej igen,
  Undskyld de mange stave- og slåfejl. Det gik vist lidt for stærkt :)
  Ps. tak for den fine arbejdstegning. Hvor lang blev dit drivhus?
  mvh.
  Hervé

  SvarSlet
 10. Så længe solen skinner er der masser af lys, men når den ikke skinner er det jo her - at glas for alvor trækker fra. Men det virker fint :-)

  SvarSlet
 11. Hej,

  fedt drivhus, og mange tak for eksemplet, inspirationen og billederne. hvad med udluftning hvad har du gjort der?

  Kærlige hilsner Dennis

  SvarSlet
 12. Hej!

  Jeg er i gang med at bygge en polytunnel, jeg overvejer en armeret pressening som din, hvordan fungerer det i forhold til at der kommer nok sol og varme igennem den hvide armering????
  Mvh

  Keld

  SvarSlet
 13. Hej

  Hvor langt er drivhuset?

  Venligst Stine

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Plast til drivhuset

Dyrkning af salat i potter og poser

Lav dit eget drivhus billigt billigt