Tomater hvor er de grønne og smukke

Hvordan det lige fungere med at lave grønne Tomater ved jeg ikke i nu, men det skulle smage rigtig godt, nu er det spænende om de når at blive modene inden 1.oktober for det ser ud til at. der  komme meget kølig luft oppe fra det høje nord.


 Men er de ikke smukke ?

1. Grønne tomater syltet med vanilje (ca. ½ liter)


½ kg små grønne tomater.

1½ dl eddike

1½ dl vand

200 g sukker

2 tsk vaniljesukker

½ tsk Atamonpulver eller 1 tsk flydende Atamon


Tomaterne vaskes og prikkes dybt nogle gange med en gaffel. Eddike, vand og sukker koges til en lage. Tomaterne lægges i lagen, ét lag tomater ad gangen og koges ved svag varme i 5-7 minutter. Tomaterne lægges i et varmt Atamonskyllet glas. Lagen koges op og fjernes fra varmen. Vanille og Atamon tilsættes. Lagen hældes over tomaterne og glasset lukkes. Tomaterne skal trække i lagen i ca. 2 uger, før de spises.2. Sursyltede grønne tomater (ca. 2 liter)

1 kg grønne tomater

1 l eddike

1 tsk salt

250 g sukker

250 g perleløg

1 fed hvidløg

2 skærme dild

25 g peberrod

1 tsk Atamonpulver eller 2 tsk flydende Atamon.

Tomaterne vaskes, prikkes dybt og varmes op i eddiken. Salt og sukker røres i. Tomaterne koges ca. 3 minutter og lægges i Atamonskyllede krukker. Perleløgene dækkes med kogende vand, pilles og koges i lagen i 5 minutter sammen med hvidløg, dild og skrabet, skiveskåret peberrod. Løg, dild og peberrod tages op med hulske og lægges ned til tomaterne. Lagen koges ind 15 minutter. Atamon tilsættes. Lagen hældes over tomaterne, og der lukkes.


Kilde: Arla foods

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Plast til drivhuset

Dyrkning af salat i potter og poser

Lav dit eget drivhus billigt billigt