Tomater tidligt del. 2

Tomat spire.

Så er der gået 5 uger siden såning af tomater, de kom op af jorden som skrevet – efter 5 dage  ved 20 grader . så ganske flot start. Men så var der lige nogle bladlus der sad på nogle pelargonier i nærheden–de måtte lige hen og suge lidt på de nye tomat spirer. Pokkers! Nå men har vist fået udryddet dem, og skånsomt fjernet dem fra de nye spirer. Men lyset i kælderen er et 36 watt lystofrør  der hænger ned over  spirerne og det troede jeg var mere en nok, men de er gået i stå med at vokse nu – så der skal nok lige et rør mere i, før det er nok.
De skal også til at pottes om til hver sin potte

Men nu er solen kommet, så det er bare med at komme i gang med at så - få dem sat køligt og i vindues karmen hvor der er godt med lys, så kan jeg spæde op med lysstofrør på skyede dage - som de beskriver i havenyt.
20 g. om dagen i drivhuset, for varmt, må lufte ud, så det hele ikke springer ud
 Som jeg skrev før, er glæden ved at se de små planter faktisk ganske stor - de er jo mine helt egne - prøv det.Hvor de så alle sammen skal stå
til sommer ved jeg ikke, drivhuset er i hvert fald ikke stort nok, måske det skulle udvides :-)


Kender du en billig glarmester så skriv endelig i Roskilde området eller andre steder


Måtte da også lige prøve nogle agurkefrø og de spurter derud af, ved ikke lige hvorfor de bliver så lange ? de har stået køligt efter de kom op. 
Så er der gang i Solen - kom jo næsten fra den ene dag til den anden

Kommentarer

 1. Ja måske har du fat i noget der :-)

  SvarSlet
 2. Man siger det er et misforhold mellem temperatur og lys. Altså - de må have stået for varmt i forhold til den mængde lys, de har fået.

  Jeg kan godt lide din blog. Jeg har selv et drivhus, men har ærligt talt ikke brugt det til ret meget. Det råder jeg bod på nu, selvom det varer lidt inden alle spirerne kan flyttes der ud.

  Hvis du vil se den haveblog, jeg skriver finder du den her: http://denhelbredendehave.blogspot.com/. Du skal være velkommen!

  Mange hilsner fra
  Marianne

  SvarSlet
 3. Takker mange gange for din input

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Plast til drivhuset

Dyrkning af salat i potter og poser

Lav dit eget drivhus billigt billigt