Tomater tidligt del. 3

       
30 marts. de vil simpelthen ikke vokse mere under  2*36 watt
Ja nu gik det jo rigtig godt, man kunne stille uret efter hvornår de kommer op af jorden, med deres første kim blade – her troede jeg, at det kunne da ikke være nemmere. Men lige pludselig faldt de spinkle tomatspire sammen en for en – jeg fik ikke lige helt fat i, hvad det var der gik galt ?
Har set i bøger med mere, men har nu endelig fundet ud af at de rådner,  hvis de bliver vandet oppe fra og ikke fra en underbakke(de stod i bakker uden hul i bunden) – ja det gik jo næsten også for nemt.

Står i vindues karm i kælder 15 grader - de vokser da lidt.


De små spirer stod under et  enkelt 36watt lysstofrør hvor de havde hygget sig under, da de så kom ud i solen blev de brændt lidt af – så de måtte tilbage igen.

Men nu ser det ud til, at min viden er ved at være top trimmet til super tomatplanter. Har nogle spirer der har overlevet og er ved at komme op på 4 små blade wauuu, ja det har godt nok være en lidt hård start, især når jeg så ser længere ned på indlægget om Hornshøj metoden. Billedet her viser – at  jeg uhjælpelig bagefter. Men prøver lige igen med et hold nye frø, og ser om de så holder op med at falde sammen, nu er mit ambitioner niveau sat her til.
http://www.clausdalby.dk/2011/03/video-d-27-marts-2011.html - nævner netop problemet

Håber du har klaret dig bedre med tidlig tomater, men til gengæld fik vi andre nogle erfaringer igen igen . :-)

Kommentarer

  1. Du kan nemt nå det endnu, så panik ikke.

    Der er mange, som laver samme fejl som dig.... også i min nærmeste familie :)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Plast til drivhuset

Dyrkning af salat i potter og poser

Lav dit eget drivhus billigt billigt