Børnene fik chokolade og vi fik jo også en slags påske æg
Så kom varmen på fuld drøn, selv ved middelhavet var det køligere, så det var jo dejligt at man var hjemme og ikke stod på ski. Tiden er blevet brugt med at få alle krukkerne og det hele ud i haven, så der bliver plads til tomater og grønsager. Man bliver godt nok lidt træt af alle de kilo jord/krukker der skal frem og tilbage, men super godt når det er gjort. Der er blevet brugt 22 plantesække og en del hestemøg i krukkerne.Drivhuset skulle også være i orden nu - til tidlig dyrkning af tomater, og indtil videre tegner alt sig lyst.
Vejret ser ud til at tage en drastisk drejning sidst på ugen og håber ikke der komme nattefrost, for så skal det hele ind igen, men der ligger noget derude og lurer.
gælder for vestsjælland
Video - viser hvor langt væksterne er nået pga. tidlig start i drivhuset.er klar over at der er sidelæns billeder i. det er for at strække nakkemusklerne :-)
Tomater Tomater, som man selv laver, smager super fantastiske, når blot de får sol, gødning og vand nok. Nu er det jo bare lige ofte sådan, at man ikke altid helt får opfyldt alle de krav, som tomaterne stiller (f.eks. glemmer at vande en enkelt gang eller to, give lidt for meget gødning og visse vasse), og så bliver man temmelig skuffet, når slutproduktet smages. Sorte pletter (giffelråd) ses sjovt nok også ofte, når tomaterne ikke får helt den pleje som de kræver. Hvorfor så tomater selv? En af de vigtigste grunde til at lave tomater selv er, at du kan få de helt rigtige tomatsorter, der smager af noget. Vær dog opmærksom på, at de tomatsorter, som fås hos forskellige udbydere f.eks. supermarked og grønthandler, ofte har meget generelle navne såsom busktomat, gul tomat mv., og at grønthandlerne sjældent kommer nærmere ind på, hvordan slutresultatet smager - skuffelsen komme til den tid, du sætter tænderne i tomaten. Det svare lidt til, at man vil ud og købe en gul bil -
Nu hvor vi lige har været igennem nogle våde mørke og kolde måneder , har der været gode forhold for mos og alger til at få fat på betonfliser og belægningssten. De fleste alger som kommer på stenene i løbet af efterår, vinter og det tidlige forår , vil hurtigt forsvinde i takt med at solen og varmen kommer frem. D er kan dog være så mange alger, specielt hvis fliserne er i skygge store dele af dagen, så algerne ikke forsvinder af sig selv. Men hvad skal man gøre for at få algerne væk fra fliserne igen? D er findes flere forskellige løsninger til at fjerne alger fra fliserne i haven. Nogen løsninger kræver kemikalier, mens andre kræver knofedt. De lette løsninger er at vælge kemikalierne, hvor der er flere forskellige produkter som er miljøgodkendte og kan købes flere steder. D et kan være midler som Kvanol og Rhodalon som benyttes når belægningen skal algebehandles. Fælles for disse to typer af behandling er at de indeholder stoffet benzalkoniumchlorid. En til
Tomater Når du som helt ny tomatdyrker, dykker ned i emnet tomatsorter, virker det overvældende med alle de sorter. Jeg ville faktisk godt selv skrive mine egen erfaringer, men lige nu er den så lille at de tomater jeg kender - er uden smag :-), de har de berygtede og intet sigende navne som gul tomat, alm. Tomat, busktomat og det kan du jo ikke rigtig bruge til noget. Derfor har jeg fået lov til at bringe en artikel, fra en der ved noget. Når du går ind på hendes side under Netbutik/tomater - så bliv ikke forskrækket listen er lang og der står lidt hver sort. Af: Camilla Plum Tomater får man mundvand af. De gloende bjerge af fuldmodne duftende tomater på markeder man har besøgt i varme lande, de bugnende klaser af egen avl, de grønnakkede romatomater man kan være heldig at finde hos en god grønthandler giver lyst til at lave mad som ingen anden grønsag. Når man rejser uden køkken kan man blive elektrisk af ærgrelse over ikke at kunne købe en hel kasse
Kommentarer
Send en kommentar