Indretning af drivhus der gik agurkNu gik jeg lige rundt og synes at det var super dejligt med sten i bunden af hele drivhuset, har godt nok læst og fået på skrevet at det ikke gik med at dyrke i beholdere med tomater. Mener selv jeg var godt kørerende i alle mine forskellige forsøg, men det ser forfærdeligt ud med alle de beholdere og Ole Hansen Kasser, kapilærkasser og plastspande og hvad ved jeg over det hele. Hele ide’en med et hyggeligt drivhus er gået af fløjten og ens hjerne bestiller ikke andet end at frasortere alle de indtryk der ikke er relevante, så den kører på højtryk i stedet for at slappe af. Se evt. video på indslaget før der viser drivhuset før.


 
 Mit projekt er kørt af sporet må jeg bare indrømme, må tilbage til udgangspunktet  som var et hyggeligt og dejligt drivhus. Har valgt at lave et lille højbed langs siden af drivhuset, som giver al den jord tomaterne skal bruge og først og fremmest giver ro i sind og hjerne, når man træder ind i drivhuset. Jeg har været imod at dyrke direkte i jord pga.sygdom m.m, men har også læst at folk har brugt det i en menneskealder uden problemer – derfor  prøver jeg nu det. Når regnskabet gøres op har jeg mistet 2 planter i drivhuset og fået mere benplads - men til gengæld fået ro på! 


Regler.
Som udgangspunkt må man max. have 3 farver  der dominere – så hjernen kan slappe af, bunden af sten (grå) stellet i drivhuset (grøn) og jorden (brun).
Store flader hjælper også til ro i billedet og med et højbed i fuld længde vil det kunne gøre sig, ydermere kan man sætte sig på kanten af bedet.

Så må alle mine beholder og andre forsøg komme udenfor og stå lidt gemt væk Min slappe stol er taget i brug igen, denne gang med luksus puder :-) - så man sidder ultimativ godt og blødt, nu er der kommet strøm så man kan sidde med den bærebare og være på nettet i de hyggelige aftenstunder med alle mulig dufte og en subtropisk stemning - det er altså noget der rykker.


Bedet er isoleret med en 21 mm vandfast krydsfiner med bassin folie, så jorden ikke optager kulden fra stenene, har lige mærket på krydsfineren og det fungere perfekt, mod kulden fra stenene. Og nu er fugtigheden steget betragteligt pga. den store overflade i bedet - og det er bare rigtig  godt.


Rent optisk bliver drivhuset en del større, da øjet kan måle længden af drivhuset bedre ellers er det bare optisk bedrag :-). Der er brugt 400 liter heste møg, 800 liter muldjord og 22 plantesække =1100 liter , bedet er 4,3 meter langt og 1 meter bredt.  Samt 3 smertestillende piller til ryggen :-)

Kommentarer

 1. Dine tomatplanter er sørme store og fine allerede, jeg har først lige plantet mine. Det ser fint ud med et højbed:)

  SvarSlet
 2. Takker - ja det virker godt med de kanalplader :-)

  SvarSlet
 3. Det ser da bragende godt ud. sådan ville jeg gerne have mit lavet også, men jeg hænger stadig på de "dekorative" kapillærkasser, fordi de harmonerer bedst med evt. bortrejse i sommerferien.
  Du skal jo bare skifte jorden, så går det nok.

  SvarSlet
 4. Hej frø
  Du må være noget af en brav kvinde, der bare kan skifte jorden :-)- må sige at det tager sin tid og kræfter at få det op og lægge nyt i :-)

  SvarSlet
 5. Hej Christian.
  Jeg skal til at indrette et nyt drivhus, og er faldet lidt for dit højbed.
  Har du "muret" eller limet, eller ligger stenene bare løs oven på hinanden. ??

  SvarSlet
 6. Det er limet med flise klæb og synes allerede nu at det er blevet lidt løst, har ikke været omhyggelig nok vil jeg tro.

  SvarSlet
 7. Hej Christian. Synes dit højbed ser super flot ud!
  Jeg tænker om du kunne give lidt info omkring hvordan du har lavet isoleringen med krydsfinér og bassinfolien. Har du bygget en kasse og betrukket den eller hvordan? Og hvordan går det med fliserne, holder konstruktionen stadig med fliseklæben?
  Jeg overvejer selv at lave et lignende bed i mit drivhus :-)

  SvarSlet
 8. Hej Christian

  Flot bed :)
  Og apropos den der med at skifte jorden - det behøver man ikke. Der er der stort set ingen, der gør længere...

  mvh
  Anja

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Plast til drivhuset

Dyrkning af salat i potter og poser

Lav dit eget drivhus billigt billigt