Spindemider på hjernen

Spindemider jo mere man læser om dem, jo mere bliver man fascineret over disse, man læser om de ufattelig resurser der bruges for at holde dem nede eller i skak. Om de store skader de forvolder for frugt avlere og de forsøg der gøres for at finde nøglen til holde dem under kontrol.  Synes der mangler nogle hele historie om, de kampe der forgår i folks drivhuse – havestuer, her er i hvert fald mit bidrag

Min historie.
Som spritny drivhus ejer i juli måned 2010 var alt jo fryd og gammen, indtil jeg fik besøg af disse hardcore insekter i juli/august, der nok ved hvor skabet skal stå. De har deres helt egen dagsorden og de er fuldstændig ligeglad med, at du lige så grøn i drivhus faget og dejlig naiv som en nyfødt. Her går man rundt, som ny drivhus ejer og fløjter ’er du dus med himlens fugle og skovens grønne træ’ – men det gider de altså ikke lige at hører på, og bringer hurtigt dit sind til ren rå Metallica stemning. 
Du starter med at se dine agurkeplanter få lidt lyse pletter, og samvittigheden banker på og minder dig om du ikke lige fik vandet ordentlig i sidste uge eller var det 2 gange – nå ja, det går jo nok.
 14 dage senere, de pletter ser altså ud til at være noget, der ikke bare lige går væk igen. Ind og se i bøger artikler m.m og kunne det måske være skimmel/svamp…..hmmm Ja måske eller overgødning, men nu står der også noget om spindemider og det lyder bestemt ikke rart  – men der er jo ikke noget spind - pyha.

7 dage senere nu er den helt gal, ind og læse igen, frem med lup skriver til havenyt.dk, svar fra Anja Havenyt – det er løgn. Pokkers jeg har fået spindemider – vild panik, ud og købe insektsæbe give agurkeplaneten en ordentlig dosis og vent en uge med at give igen.
8 dage senere Ups insektsæbe, det kunne planten heller ikke så godt lide, er gået helt i stå med væksten, nå men klipper de værste blade af ifølge vejledning fra litteraturen – så kommer de nok igen. 10 dage senere, nu er de nok døde alle spindemiderne, frem med luppen – nej de er overhovedet ikke døde - synes der er mange, mange flere nu ? Helt ærligt hvad har de gang i, skal de NUKES eller hvad!

De burde da for længst have knaldet døren i, og forladt stedet, med al den sæbe de vader rundt i, men næh nej de slæber sig rundt på bladet og griner smørret grrrrr. Okay skal det være på den måde, så skal i få kamp til stregen. Prøver at opstøve viden om emnet og læser om gifte der burde kunne slå dem ihjel, men så er det ikke sikkert at planten overlever, og agurkerne må ikke spises og hele drivhuse bliver fyldt med gift. Øh hvad står der også  lige her… at hvis den her super gift ikke virker, så brug lige også den her bagefter, så skulle de næsten helt sikkert dø.
 Helt ærligt - jeg står jo overfor spindemider der er iført super anti toxin dragter, de kan tåle næsten hvad som helst – her troede jeg det var mig der bestemte i mit nye og flotte drivhus – men det er det ikke!.
 Nå men som det ser ud nu, sidst  i august måned forsætter jeg med sæben – nogen skriver jo,  at det nok skal  hjælpe. Sidst i september måned,  nu står der bare kun en stilk tilbage og nogle nye blade der er ved at folde sig ud, men der er stadig spindemider, ufatteligt - I vandt! I er godt nok super seje, stædig og helt klart til Metallica musik.   
Men næste år er jeg klar til ny svingom, med denne gang , vil jeg bestemme hvornår dansen er slut!

Og ja nu er de der igen og dansen er begyndt

Kommentarer

  1. Ha ha. Undskyld jeg ler, men din beskrivelse er sjov midt i ulykken.

    Har du prøvet at besøge dette sted: http://nyttedyr.dk/produkt/rovmider.aspx Det gør vi hvert år, når den første lille bitte forandring viser sig, og så sår vi også koriander omkring agurkerne. Det bryder spindemiderne sig heller ikke om.

    SvarSlet
  2. Er i fuld gang med at slå dem tilbage med rovtæger- og koriander er også taget i brug.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Plast til drivhuset

Dyrkning af salat i potter og poser

Lav dit eget drivhus billigt billigt