Spindemider og lus del.6


Ja og det bliver så det sidste indlæg om spindemider og lus i år (tak)
Men at det nytter at sætte rovmider ud mod spindemider, er rart at vide. Men det tog godt nok lidt mere end et måned, før det vendte for alvor for agurkeplanterne, derfor er det tvingende nødvendig at starte i juni måned inden det er for sent.  

Har fundet et par rovtæger i super størrelse – så nogle rovtæger er blevet  tilbage, selvom der var åben tagvindue i  mindst en uge i juli måned hvor de fleste stak af  grrrr...

Testforsøget med  gul klæber og skåle med vand rundt om plantestængelen –  havde ingen effekt haft imod spindemider, om de sprang ned med faldskærm oppe fra for at nå planten ved jeg ikke, men alle planterne blev ramt  hårdt. Mit forsøg med koriander har også været negativt og jeg er bange for at der skal være et massivt tæppe nedenunder, før det har nogen effekt overhovedet.

Men en lille ny fidus synes er være kommet ud af sæsonen, der var sået Tagetes  uden for drivhuset , de skulle også virke imod skade dyr, men fandt ud af at de tiltrak svirrefluer uden for drivhuset, der så fløj ind i drivhuset, og deres afkom af laver guffer lus i sig. Så næste år bliver der lavet en hel bane rundt udenfor  rundt om drivhuset, så må vi se om det tiltrækker svirrefluer i hobetal.
Og et hvidt  børnene net til at fange dafnier  m.m skal bruges til at få de Svirer fluer ind i drivhuset med, det bliver sjovt at prøve om det virker. 

Men det allerbedste du kan gøre, er at starte med nyttedyr i starten af juni måned og holde på dem, kan det lykkes ved jeg du kan få en kanon sæson i drivhuset og undgå de værste angreb.

Nu er drivhuset er blevet fyldt med krukker m.m og vinteren banker snart på

Video viser drivhuset Oktober
Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Plast til drivhuset

Dyrkning af salat i potter og poser

Lav dit eget drivhus billigt billigt