Plantelys

Har du overvinterende planter indenfor f.eks fra drivhuset kommer de hurtig i underskud med lys, hvis du ikke har kilometer vis af vindues plads og skal her have et kunstigt tilskud i de lange vintermåneder, for at stå super klar til foråret. Som gl. akvarist har jeg prøvet forskellige typer lysstofrør, pærer og der har været mange frustrationer undervejs, med hensyn til det rigtige lys og kunne give nok  af det til planterne behov - derfor denne artikel.


Nu ser det ud til at LED lys bliver det nye oracel og kan give så meget mere lysudbytte (lumen i den rigtige bølgelængde) i forhold til watt. at det er værd at investere i rent økonomisk, men de er dog lige startet med at komme på højde med lysstofrør og er stadig dyre i indkøb.

Hvor normale lyskilder har et bredt spektrum af lysbølger, kan man specialisere LED lys ganske præcist til formålet - i det her tilfælde til planter.  Og normalt bliver en masse af lyset bølger, ikke brugt optimalt af planterne eller slet ikke, ved mere traditionelle lyskilder - derfor er LED lys fremtidens økonomiske super lys.
Her er lidt teori om lys og hvordan det hele bruges eller ej :- ) - se den evt. hurtig igennem, men giver en et godt indblik i emnet. Kunstig lys  http://www.akvariegødning.dk/index.php/hjem/artikler/43-lys/224-kunstigt-plantelys.html

Kommentarer

 1. Jeg kan desværre ikke få dit link om kunstigt lys til at virke. Men tanken om LED som plantelyskilde er meget tiltalende! Jeg forspirer nemlig en del indendøre. Melder mig som fast læser og håber, du vender tilbage til emnet engang.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 2. kan ikke få linket til at virke på siden - så derfor klip og indsæt i din browser.

  SvarSlet
 3. Flot skrevet og godt overblik!. Helt sikkert der nogle som ville kunne bruge denne guide.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Plast til drivhuset

Dyrkning af salat i potter og poser

Lav dit eget drivhus billigt billigt