Planlægning af drivhuset til den nye sæson

Skal du planlægge din sæson eller bare tage som det kommer ?

Lige pludselig er foråret der - det går stærkt - du skal være godt forberedt. 
Ja det er jo op til en selv, det svare lidt til at skulle ud at rejse, har man en liste til pakning af kufferterne er det lidt sjovere - end at skulle bruge sin tid på huske om der ikke var noget man manglede - ærgre sig over alt det man ikke fik med eller alt for meget.  Betragt det med at planlægge som sjov/leg her i vinteren, og så se om du når nogen af dine mål/delmål.

For os rodehoveder er det et suverænt værktøj.
Du kan dele dine mål op i hovedgrupper først, så find ud af hvad der er vigtigst for dig som eksempel :

Drivhuset (hardware)
 • nye hylder op -vandnings ur -strøm - vand - udvidelse -ventilation
 • lys op - tætning - nye ruder -bestille reservedele - sygdoms bekæmpelse
 • potter, bakker, gødning, jord - vedligeholde - rengøring - bøger -mærkater - ophængning - snore -isolering
Hvilke planter skal du have.
 • bestilling -såtid, hvornår skal de sættes - bytte med nogen
 • liste over farver på blomster du gerne ville have i haven f.eks - tjek op på nye sorter
 • Skal der laves tomat til vinter (Camilla Plum) øko. tomater
 • flere sorter agurker og andet.

Indretning og brug.

 • Du kunne tænke lidt over hvordan du vil bruge dit drivhus i år, måske skal der lægges mere vægt på hygge end effektivitet, eller sæt dig for at bruge 2 aftener ud i drivhuset om ugen. Bare det at gøre sig nogle tanker om det hvert år. gør en lille forskel.
 • Nye dyrkningsmetoder - forsøg du vil lave.
 • måske  skal du have flere hygge ting ind og en suveræn stol/bord til at hygge dig ved. måske plads til at spise derude med familen, ja der er mange ide'er man kan afprøve - hver sæson. Mal et billed og sæt det op i endevæggen - bare kom i gang :-)
Plan Sæsonen 2012

Marts.
Skære bundprofilen til, så kanten ikke er så høj ind/ud af drivhuset skal min: vær 3 cm høj siger fabrikken.

Lave tomatplanter selv indenfor og agurke planter - med vanding i underskålen for at undgå at de rådner op - hertil får de kunstlys, for at for en god start - og senere lys fra vindues karmen hvis der bliver plads

April.
Lille varmeblæser i drivhuset til at holde varmen på 3-4 grader om natten i det tidlige forår, fordi det giver bare så meget forspring for alt der står derude i drivhuset. Og her viser kanalpladerne virkelig deres styrke waaau.
Rengøring af drivhus og fluenet op for alle vinduerne så der er 90 % tjek på hvad der kommer ind og ud, såning af asters i metervis så det tiltrækker svirfluer i hobetal- vandingsanlæg sættes op.

Maj.
Test gødnings anlæg.
Bestille 1 portion rovtæger og finde mariehøns og alle de svirfluer jeg kan fange, sæt dem ind i drivhuset og se om  de kan holdes inde.

Juni.
Bestille rovmider - nu er spindemiderne godt på vej til at kunne lave godt rav i den - det er nu at kampen skal starte - er du ikke klar nu, slår de dig for vildt :-)

Juli.
Ja lige i denne måned raser kampen og så må vi se hvad der ellers er kommet ind af gæster, men kan du klare denne skæbne måned for drivhuset - er det nøglen til succes med at have drivhus i haven.
Så kan jeg ikke skrive mere her i planen - for her ender det normalt i total panik og vilde kampe med skadedyr - der kan få enhver til at svede og græde  :-).


Erfaring:
Forår
Nu er der jo lidt viden fra de forrige 1,5 sæson, der skal danne grundlag for den næsten perfekte plan - der skal rulles ud i sæson 2012

Som kreativt rodehoved har jeg igennem sæsonerne erfaret at jeg mangler ved gud ikke hvad midt i kampens hede, samt helt glemmer hvad det var, det  hele gik ud på. Har set mine haveguru' er planlægge med omhu (eller have folk til det) og nå temmelig mange af deres mål, da de var godt forberedt.  Jeg selv bruger en del tid på at hente, skaffe det fornødende i stedet for at få tingene gjort netop som tingene indtræffer. Derfor er det super med en plan, og ja det kan gå helt galt og planen glemmes mere eller mindre - men du har dog noget tilbage i dit hoved - din grønne kørerplan :-)

Kommentarer

 1. Egon har en plan.......Du er da meget god til at lægge planer, synes jeg. Så håber jeg for dig, at du også får glæde af dit fine drivhus i år. Det er da et flot et af slagsen, du har valgt! Spændende...

  SvarSlet
 2. Inspirerende med sådan en plan. Det er jo med at være forberedt, inden det pibler frem alle steder. Ser frem til flere gode tips! :)

  SvarSlet
 3. jubbiii :-) takker for svarene, håber det kan bruges til et eller andet

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Plast til drivhuset

Dyrkning af salat i potter og poser

Lav dit eget drivhus billigt billigt