Forspiring af frø.


Forspiring af frø.

Jeg læste et sted på nettet at man kan bruge wc papir rør til at sætte frø til forspiring i. Fidusen skulle være at man ikke kommer til at røre rødderne ved omplantning, for man bare klipper rørene op når man skal plante dem om.
Sidste år forsøgte jeg mig med at bruge æggebakker og de fungerede sådan set fint nok men problemet var at der ikke gik så længe før at der skulle plantes om så rødderne blev hurtigt forstyrret og dermed blev de sat tilbage i væksten, æggebakker var simpelhen for små. Så i år prøver jeg med wc-papir ruller, det skulle gerne give noget mere plads til rødderne og dermed gøre at der går længere tid før de skal plantes om.
Nogen af frøene er flere år gamle så jeg er ikke sikker på at de alle bliver til noget men det har jeg kompenseret ved at jeg putter 3-4 frø i hvert rør og jeg regner med at tynde ud så der ender med kun en plante i hvert rør.
 
Jeg har samlet en del wc-papir rør og enkelte køkken-rullerør som jeg har delt i to samt en par kød bakker som der er blevet rengjort den skal fungerer som vandings bakke.
Jeg overvejet meget hvordan jeg kunne mærke rørene så jeg viste hvad der var i hvilke rør, da jeg regnede med at alle rør skal stå i samme bakke, min løsning blev at binde en snor om de rør der var af samme sort og så sætte et kort med tekst på snoren som så kunne hænge udenfor bakken, væk fra vandet.


Jeg høster selv alle mine frø, så det er ikke altid jeg præcist ved hvad der kommer i mit drivhus men til gengæld koster det mig stort set ingen penge at plante et drivhus til.
Så i år jeg sået gul melon (honning tror jeg det var) frøskind melon, chili rød ’Medina’, 'Black Zebra Cherry’ tomater, bøf tomater, alm. Tomater og alm. Peber.

Nogle af frøene er taget fra f1 planter så det bliver lidt spændende hvad der bliver ud af det, og melonerne er bare et forsøg da jeg ikke helt tror på mit drivhus er varmt nok til at holde en høj nok temperatur sommer igennem.

Ideen med at dyrke alt fra frø er også at undgå evt. sygdomme der måtte komme med planter der kommer fra en planteskole, det gik fint sidste år, hvor eneste problem var at jeg kom for sent i gang da jeg lige skulle bygge drivhuset først. 

/Tømreren

Kommentarer

 1. Super du kunne bruge ideen med wc-rullerne! Du behøver ikke klippe rørene op ved ompotning/udplantning. Rødderne kan sagtens vokse ud igennem og rullerne formulder.

  SvarSlet
 2. Hvor er det bare en god idé med snoren omkring rørene, så skal man ikke have skilte i alle rørene som jeg havde sidste år ;o)
  Jeg tror godt at du kan nå at få et par meloner, måske bare ikke så store. Jeg havde en vandmelon forrige år, den blev sat lidt sent, så jeg nåede kun at få en 'tennisbold', men til gengæld smagte den fantastisk. Jeg havde såmænd bare taget frø fra en købevandmelon.
  Hvis du har plads til at ophobe paprør, er det en god idé. Jeg bruger avispotter og planternes rødder skyder hurtigt igennem og hele potten med planten plantes bare ud.
  Blir spændende om dine gamle frø vil spire, det tror jeg!

  Go' påske fra Vibeke

  SvarSlet
 3. Den metode har jeg brugt i mange år. Den funger fint. Du skal bare sørge for at der er lidt luft i mellem rullerne, ellers vil de mugne på ydersiden.

  SvarSlet
 4. Hej Tømrer.
  Dråleme dytme en god ide.
  Skal selv have rejst et drivhus, lige så snart jeg kan komme i jorden, og vil prøve din metode.
  Mvh. Ole

  SvarSlet
 5. Det er en supergod ide med toiletrullerne. Jeg smider dem normalt i kompostbeholderen, men de kan jo lige så godt bruges til at så i.

  SvarSlet
 6. problemet med mugne potter løses ved at dyppe dem i en svag atamon opløsning der ikke skader planterne

  pd grenaa

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Dyrkning af salat i potter og poser

Mos og alger på fliser og belægning

Plast til drivhuset