Spindemider : Bedste råd mod dem til dags dato.

       
Har jo brugt meget tid og penge på de her små mider – så i denne fantastiske sæson 2013. Havde jeg lagt planen om at skaffe Rovmider tidlig i juni hvis de kom frem. Som en ekstra foranstaltning var alle min Agurke planter hjemmeavlet og havde ingen mider overhovedet, så alt så lyst ud, til en sæson med masser af agurker.
Men næh nej i juni dukkede spindemiderne trofast op, selv om jeg havde vandskål rundt om planterne og nu skulle der bestilles rovmider i en fart. Men kunne lige huske noget med at jeg havde læst om en gut der havde arbejdet i et gartneri, han skrev at det der virkede allerbedst var at spule planterne med vand. Jammen er det ikke lidt for nemt og super besværligt ?
Her er modellen der  godt nok var grøn

Nå men regnede lige på det, spindemider koster 170 .-kr og for de penge kan jeg få 3500 liter vand – der samtidig vander planterne. Så hvis jeg brugte 100 liter pr. dag var de første 35 dage - altså betalt i forsøget – det synes jeg var noget sjovere og økologisk J. Fik fat på en super sprøjtepistol med en dyse der kunne lave en bred og tynd kraftig stråle. 

Agurkebladene var befængt med 8 – 15 mider pr. blad på undersiden hvor de  blev spulet med koldt vand ca: morgen og  aften i 7 dage underneden.
Kunne ikke finde en eneste mide efter 4 dage med sprøjtepistolen – det tog kun 5 minutter for de 4 planter jeg havde – og det virkede 100 %. 

Men for at det ikke skulle være for nemt, satte jeg en ny agurkeplante inde i drivhuset på den modsatte side og den blev angrebet efter 14 dage. Den fik ingen behandling og mærkeligt nok smittede den ikke de andre.

Så der har været Agurker i lange baner og skræller man skællen af dem, er det ligesom at spise meloner.
Vi elsker agurker og de sidste 2 agurker er nu tilbage,  hvor er de købte dog et trist bekendtskab.
Så indtil videre har det været super hurtig og bedste 100 % middel mod Spindemider jeg har prøvet

Glæder mig til næste år og se om denne metode holder hver gang :-) . 

Kommentarer

 1. hej :-) Jeg skal lige høre om du spulede med en hård, tynd stråle eller bladene blev "bruset" på hver side - for hvor robuste er agurkeplanteblade egentlig?

  SvarSlet
  Svar
  1. hård bred stråle på begge sider ikke så hårdt på oversiden. = længere afstand

   Slet
 2. I tҺіnk thaqt is one of the so much vitwl info for me. Annd i ɑm
  hhappy readіng youг artіcle. Hoաever wanna commentarey on some gwneral things, The webѕite
  tastе is ideal, thе articles is really great : D.
  Just right activity, cheers

  Also visit my wеb site: demenagement martin

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Dyrkning af salat i potter og poser

Mos og alger på fliser og belægning

Plast til drivhuset