Kanalplader

Jaa synes nu det var en rigtig god ide med de kanalplader til drivhuset, men kan se nu - at der er meget fugt og vand, der ligger i bunden af den U-liste man sætter på forneden (mod insekter). Når vandet løber ned over pladerne (regnvejr) Kommer der alså noget ned i imellem listen og kanalpladen, og på de 3 mdr. er der allerede alge dannelse igang.
Det ser ud til, at hvis man tætner med silikone, stopper man for indtræning af vand udefra og man kan måske stoppe algedannelsen, nu er det jo bare sådan at det virker som om det osse kommer indefra når pladerne danner dug i stride strømme - vil se om de første rettelser virker, før den næste (indefra) bliver sat i værk, som en der har skrevet (længere nede på siden) ser det ikke lyst ud med en løsning.
Rent visuelt, er der helt vildt meget forskel i hvor meget lys der trænger ind/igennem i forhold til glas, det kan beskrives at forskellen er som let skygge med kanalplader og solskin med glas. Troede ikke det var så meget visuelt, derfor skal der være godt med lys igennem dagen når man vælger disse kanalplader for at få optimale betingelser for sine planter. Plexiglas : har læst at man ekspementerie for øjeblikket i at bruge dette materiale som rigtige ruder - nogle mener at det er væsentligt billigere og bedre en glas til at isolere, man skal bare op i den rigtige tykkelse :-).
Men der er igen tvivl om, at det ville være en drøm at have som glas i et drivhus, hvis det kunne komme ned i pris hvor normale har råd.
Men selvom vi skriver den 6.oktober i dag, gror tomatplanter og agurk stadig, dog betydlig langsommere - men natte temperaturen kan ikke holdes oppe, uden man har en stor masse inde i huset. Da mit er rimeligt tomt, kan jeg ikke holde temperaturen om natten, den følger den uden for :-).

Kommentarer

  1. Jeg har haft et professionelt drivhusbyggerfirma til at lægge 3-lags kanalplader på en udestue (ca. 30 gr. taghælning). Voldsomme kondensproblemer inde i kanalerne uanset årstid / vejrforhold. Hverken pladeleverandør eller drivhusbyggerfirma har kunnet løse problemet, og sagen skal indenfor kort tid afgøres ved domstol. Spændt på om jeg får medhold. Har ingen steder kunnet læse mig til at kanalpladerne tilsyneladende har disse problemer. Det nærmeste jeg er kommet er en "advarsel" på www.rias.dk hvor de oplyser at der kan opstå kondens i kanalerne, men at det vil forsvinde igen når vejrforholdene ændres!!

    SvarSlet
  2. Retsag om kanalplader der konstant er "fyldt" med kondensvand og dermed nærmest opale et se på er TABT. Der kunne efter byrettens opfattelse ikke bevises fejl ved det arbejde som håndværkeren, der har lagt kanalpladerne op, havde ydet, og håndværkeren havde heller ikke pligt til at fraråde at jeg købte og fik lagt kanalpladerne op for kr. 40.000.
    Jeg må nu konstatere, at kanalplader simpelthen er et elendigt produkt, som jeg kun kan fraråde andre at bruge.

    SvarSlet
  3. Må jeg ikke have lov til at tilføje, at kanalplader af polycarbonat vil danne kondens uanset fabrikat! Polycarbonaten absorberer fugt fra luften, som omdannes til kondensvand inde i pladen.

    Derfor er det vigtigt når man monterer pladerne, at man lukker pladen i den øverste ende med en lukket tape. I den nederste ende skal man bruge en ventilerende tape, således at pladen kan ånde.

    Udenpå den ventilerende tape kan man montere en vandnæse, der ligeledes er drænende. Vandnæse kan monteres med silikone på kanalpladens overside - og kun her! Ellers fungerer vandnæsen som en prop, som forhindrer at kondensvandet kan løbe ud af pladen.

    Jeg håber, at man kan drage nytte af denne information.

    SvarSlet
  4. Jeg har et Tropic Plus fra Willab med kanalplader i taget, og de er netop monterede, som Jesper anbefaler det her. Jeg har mit drivhus på 4 år nu, og der er ingen alger :)

    Der sidder ind i mellem lidt kondens, men det er hurtigt væk igen - en virkelig velfungerende løsning!

    Så kanalpladerne fejler ikke noget - de skal bare monteres ordentligt...

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Tomater tidligt

Tomat erfaringer af Camilla Plum

Mos og alger på fliser og belægning