Mit valg af drivhus

Valg af drivhus sommeren 2010
Hvor stor skulle det være :
Ja ville gerne have det meget meget stort, havde haft et standard 9.9 m2 i en sæson, i et tidligere kolonihave og det var ganske fint til tomater og agurk og lidt blomster. Men så var pladsen altså osse bare slut, derfor skulle der denne gang være plads både stol og bord og noget mere arbejdes/blomsterplads. Men igen alt er jo kompromis, og ens pengepung, så efter at have været rundt og se/føle/måle/veje til jeg blev helt rundtosset   (det samme gjorde forhandlerne) så blev jeg enig med mig selv om, at 14 m2. skulle kunne dække behovet, ellers ville det værre for voldsomt der hvor det skal stå. Personligt kunne det godt være dobbelt så stort... min. 17 m2 :-) det passer lige netop til stolen.

Hvor skulle det stå:
Normalt gemmes drivhuse af vejen neden i bunden af haven, men vi ville gerne trække det ind i haven, så børnene og vi, kunne have glæde af det sammen og være lige ved hinanden. Så det blev lagt centralt ved legehus, sandkasse m.m - så må vi jo se om det er rigtige sted.I alle bøger står der, at det skal være tæt på huset, hvis man vil bruge det ordentlig og alle kan få glæde af det.

Side højde:
Startede med at se Willab Serre på sidehøjde 180cm så skulle det være 16-18 m2, men ak indgangs højden er 170 cm, hvem er lige så lille - troede så at Pavillon var 180 cm høj som de siger. Men ak de er osse 170 høj, og når man tager dør kanten med, er indgangshullet 156cm  (en dør koster mellem 5- 7 tusinde). Det skriger altså til himlen - her kan alle andre godt lave døre m.m hvor normale, kan komme igennem - nå men forelskede mig i et Pavillon 180cm (170) høj, det var det perfekte hus se udefra i proberationer. Men åbningen er til grin for folk der er over 165 cm. - og man skal have sænket gulv for at kunne se ordentlig ud ellers ser man lige ind i stolpen til taget.

Pokkers! må tilbage til tegne brætte og se ned i pengepungen igen, se om jeg kunne vælge noget andet. Selvom jeg synes at 200 cm høj er meget voldsom se udefra - blev valget det, da der er 190 cm. døråbning i modellerne. Når man står i sådant et, er fornemmelsen at det er enormt, i forhold til 180 cm. de 20 cm gør det virkeligt -virkeligt stort og derfor kan man gå lidt ned i m2 størrelse. Nu kan man udnytte sidehøjden til potteplanter (hylder m.m)


Nu kan jeg se at højden har meget stor betydning hvis man vælger kanalplader i taget, for det bliver altså en noget trykket fornemmelse, når taget kommer for tæt på - anbefaler 200 cm sidehøjde hvis man vil have kanalplader i taget.

Kvalitet:
Ja nu skal det jo stå ret centralt i haven, derfor var design vigtig, samt at det kan tåle nogle knubs, når man skal bruge det rigtig meget er tykkelse m.m vigtig for at det holder sig pænt. Har været imponeret over hvor tynde standard drivhus profiler faktisk er - men de holder drivhuset udmærket under normale forhold.

Efter at have gennem trævlet alt muligt materiale og været rundt og se de forskellige udbydere af drivhuse og private udstillere, blev valget til sidst www. Pavillon.dk pga. design og tykkelse på bundprofil, et Helios 34 i poly/kanalplader og ekstra sikkerheds glas til de sider hvor der skulle være frit udsyn.
I starten synes jeg at de så næsten ens ud Pavillon og Willab Serra - men efter stykke tid, var forskellen alligevel stor når man så rigtig godt på dem.

Mine erfaringer af udbyders materialer og hvad du får for pengene:
Når man skal op på mere en 12 m2... , lige da jeg startede synes man, at alle andre er meget billigere end Pavillon, indtil man begynder at skal have det i farve og sikkerheds glas m.m - lige pludselig er de andre op på i nærheden af i samme pris. Og når man så får materialerne i hånden bliver man hel del klogere at pris og kvalitet hænger som regel sammen.

Hjem og fix: Billigt billigt, men man får hvad man betaler for, en del problemer med poly udgaven, pladerne står og larmer i blæse vejr. Men naboens levere et rigtig godt udbytte, hvor jeg somme tider får lidt forsyninger når mit eget ikke slår til :-) - men udluftningen er elendig - men man kan bare tage en plade ud :-)

Juliane : Super huse men dog er Alu. profilerne ikke så kraftige men rigelige store og skal man have mere en 12 m2, bliver det rigtig dyrt.men de har et pragtfuld 12 m2 der er virkelig smukt.

Hobbydrivhuse : blev meget skuffet over at de ikke har fulgt med i hverken farver, siddehøjde m.m er alt for dyr til prisen. Var ud og rører ved et og blev noget forskrækket over kvaliteten, håber de kommer igen, kan se at de nu har grå i farve paletten

Willab Serre: Super drivhuse er faktisk næsten det samme som Pavillon, men er lidt rundere i design. Så vil helt klart anbefale dette mærke og Willab har osse rigtig stort udvalg, blev meget forelsket i deres Tropico udgave - har man mange penge er det super klassen inden for drivhuse, flot udstilling og hurtige med tilbud.
Fik at vide at det var 2 tidligere ansatte fra firmaet i Holland der laver pavillon's, havde startet det op 

Pavillon:  kraftigst, har en kraftig sokkel - dog halter de lidt bagefter med udviklingen i forhold til Willab Serra, som har f.eks har non drop kanalplader og er lidt mere fleksible. Men designet er mere firkantet og derfor er det bare lige i øjet - udstråler klasse, sådan er det bare!

Planteskolerne har osse deres eget mærke Botanica :
Men det er altså vildt dyrt og man får slet ikke hvad man betaler for, ca: 10.000 kr. i overpris, men har man for mange penge er det et slankt og smukt produkt. Her i sæson 2013 var prisen sat betydeligt ned.

Vedr. Tilbud m.m har prøvet hos de forskellige udbyder og ja der bliver kludret lidt idet, men der er utroligt meget run på i forårs sæsonen - dem man snakker med har osse en begrænset viden som regel og erfaring. Det er derfor denne side er lavet.

Populære indlæg fra denne blog

Plast til drivhuset

Dyrkning af salat i potter og poser

Lav dit eget drivhus billigt billigt