Hvordan gik så sæsonen

Status : December 2010
Hvordan gik så de 3 måneder jeg havde gang i drivhuset i, super god start - var lidt forvirret over hvad pokker jeg skulle bruge alt pladsen til, men fandt hurtig ud af at agurk og tomat planterne kom til at fylde det meste, i august måned.  Har kæmpet med spindemider og kanalplader der bliver fugtige, udbyttet var ikke stort i år og tomaterne var uden smag, men flotte :-). Var glad for kålsommerfugle inden i drivhuset, men noget mindre glad for deres larver, der udrydde salaten meget hurtigt. Som ny drivhus ejer, fik jeg nogle gevaldige smæk og blev vækket af drømmen.

Salaten har virkelig været en pragtfuld overraskelse - som var det hele værd ( er normal ikke til salat ) og jeg kan anbefale andre at prøve det samme. Varmen i drivhuset har været en stor plage og skyld i at spindemiderne overtog mine agurker - selvom jeg gav dem kamp til stregen. Håber inderligt at det nye lamel vindue, virkelig kan rette op det - i 2011.
Var udsat for en enorm stor storm/orkan, hvor vi fik lov til at være i orkanens øje og det var en virkelig stor oplevelse, at se den store snurrebasse og være i dens midte - da var jeg virkelig glad for at drivhuset, var så meget solidt. Fik ikke de bedste billeder, men den blev da nævnt i TV, Men de sagde den havde været lokal.

Ja drivhuset er lige nu, stort nok, kan dog godt se at det kan udvides lidt med tiden, vil så prøve at bygge en træ konstruktion i samme mål og farve i forlængelse af det andet, og bruge de overskydende kanalplader til det - for så er der ingen belastning på trækonstruktionen. Kunne godt tænke mig K-glas i taget eller thermo, da det giver så meget mere lys.
Med hensyn til sidehøjden på 200 cm. er det bare pragtfuldt at have så god plads og det bliver lynhurtigt brugt - overvejer du nyt drivhus, så snyd ikke dig selv for den luksus.

Hvad skal gøres bedre i næste sæson 2011

 • Lave nye kasser til tomater og agurker, og salater
 • Opsætte auto vanding - er glad for Gardena nu må vi se om de kan opfylde kravene med hensyn til gødning, de har lavet en ny gødnings Dispensor men de siger at den ikke kan dossere - ja så er det jo lige meget.
 • Vil lave egne tomater her til februar
 • Lave stiklinger af Pelargonier og Hortensia (skulle være meget nemt)
 • Teste gødnings kugler
 • Test mod spindemider om alle de gode råd nu osse virker
 • Dyrke salater i store potter, så i et Drivhus fagblad at de er begyndt i prof drivhuse, at gøre det samme, så helt skørt må det ikke være.
 • Sætte dunke med vand i huset til at holde temperaturen om natten (må på genbrugspladsen og hente dem )
Arbejde videre med de kanalplader så de ikke dugger og forbedre udluftning


Status : December 2012
Nej langt fra - igen skulle der høstes en del erfaringer og lidt mindre tomater og agurker.Starten gik igen forrygende godt, men i maj måned blev det koldt et par gange og alle tomat planterne, agurker krølle sammen og nægtede at vokse mere, i en måned. Det må have været kulden og lidt for meget gødninger der fik så katastrofale følger. Så i midt juni begyndte de at gro igen og Agurkerne stod helt stille pga. spindemider - total nederlag.
Jeg havde droppet mit fine drypanlæg og ville prøve at få mere smag i tomaterne, ved at selv at vande og derved prøve at styre det lidt bedre - sidste år smagte tomaterne ikke af meget. Men da jeg har læst at Camilla Plum siger, du godt må pine tomat planterne ved at spare på vand og gødning, for at få mere smag - ville jeg prøve det i år.

Ordet pine, har jeg nok taget lidt for alvorligt :-), så da tomaterne endelig begyndte at vokse, skulle de pines i bedste stil :-). Men her var Tomaterne slet ikke enige i mit nye tiltag og voksede meget langsom og satte få frugter, hvorimod dem i selvvanding kasser vokse støt og satte mange tomater.

Her til sidst skulle alt besværet belønnes, med pragtfulde tomater samt planter der stod i jord med rigtig hestegødning m.m. - og var pint, håndvandet efter alle kunstens regler.


Det er løgn! 
De tomater der var lavet i selvvandings kasser var meget bedre i smag en over i super bedet - grrrrrrr, hvad sker der lige her - synes godt nok det er lige lovlig træls - så meget arbejde og så lidt smag.

Jeg havde netop valgt med omhu arter af tomater der smagte af noget, men et eller andet er gået helt galt -om det så er i starten med kulde, at fejlen ligger ved jeg ikke - men har svært ved at tro det. Det med at pine dem var nok ikke lige min stil.


Det gode ved denne sæson var at selvvanding kasserne har vist deres berettigelse til fulde, de har fået lidt maling så de ikke er så grimme og de tomater de producerede var pragtfulde.
Agurkerne var jo købt med spindemider så de kom først igang med at gro rigtig i August måned, da rovmider fik overtaget, men så voksede de og som besat :-)
Hvad lærte jeg så i 2012, at skal du pine dine tomat planter, skal du tage ordets betydning meget varsom.
Og at hvis man skal sætte tomatplanter ud tidligt, spar på gødning og hold temp. på 7 grader - så når natte temp. falder uden for kan den stadig holde den på 3 - 5 grader inde i drivhuset.
Der går stadig grøn lus i min salater inde i drivhuset i juli måned, så de skal ud i juni og stå - kan ikke se andre muligheder.
Fik plantet Tagtes i bedet mod lus m.m, men de bliver monster store og gro som besat, og i juli går der hurtig svamp i hele baduljen :-) - måske er løsningen at sætte dem i potter uden bund - så den kan fjernes når de bliver for store og komme ud i haven.

Kommentarer

 1. Endelig en der siger sandheden som jeg selv oplever det med drivhuse - at det bare slet ikke r særlig let. Nu er vi dog i 2016 sp hvordan gik det siden 2012? Hvad kan du anbefale fra nu af?

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Dyrkning af salat i potter og poser

Mos og alger på fliser og belægning

Plast til drivhuset